Hej! Välkommen!

Här bor vi sedan November 2018. Då flyttade vi från Beijing där vi bott sedan December 2011, in i detta charmiga sekelskifteshus. Byn vi tillhör heter Korsbacken för att fyra vägar möts här och vårat hus kallas av folk i området som Schennings, men vi kallar det Mysbacken. Mysa var nämligen just det som vi längtade efter att få komma hem till Sverige och göra, iett eget hus! Specifikt ville vi ha ett gammal sekelskifteshus med trägolv, vedspis i köket och en överväxt tomt så det tog oss ett år att hitta det - men tillslut så. Vi köpte det alltså från Kina utan att ens ha varit inne i det.

Innan förra ägaren bodde en trädgårdsmästare här, därav kvarlevorna från 3 stycken 25 meter långa växthus. Två var rivna vid inflytt men grunderna skymtade under alla grästuvor.  Den närmast huset fylldes med jord för vidga gräsmattan och den andra har vi grävt ur och gjort fina djupbäddar i. Nu växer jordärtskockor, purjolök, mangold, spenat, rotselleri, bladselleri, rädisor, pumpa, squash och ärtor fint när det är säsong. 

Växthuset skall tas i bruk, ladan rensas ut, garage byggas, altan byggas, grus läggas, badrum fixas, hall målas osv osv, (osv. osv. osv) men först o främst behövde vi mysa! Och vandra! Bara vara och landa i att vara i Sverige igen. Försöka ta in mentalt att vi nu lever drömmen vi längtat efter ända sen 2009 då vi bodde i en liten oisolerad sommarstuga. Där började drömmen om att ha vårat eget hus, med våran egen trädgård. En liten omväg förbi Kina bara, sen hamnade vi i Enköping.

Bilderna här är en slags tidslinje, som matas på vartefter bilder hittas. Vissa är oredigerade för att jag är slarvig ibland. Hela meningen med det här galleriet, precis som med Tyresö 2009 - 2011 galleriet, är att visa hur lika jordat som jordigt vi försöker leva


Tack för att du tittar in, Sanna